alltBraDåligt

Marknadsför ditt tryckeri

Posted

Har du startat ett band? Klart är att det finns många möjligheter att marknadsföra sig. Många skulle säga att det har blivit betydligt enklare att nå ut till sin målgrupp idag, med de många streamingtjänster som lanserats på senare år. Vidare finns sociala medier att använda sig av. Metoderna är helt enkelt många – det gäller bara att använda de redskap som finns.

Ha musik och koncept färdigt

Att börja marknadsföra sitt band innan man har släppt musik kan tyckas något poänglöst. Sannolikheten är att ni inte kommer att få några fans om ni inte har någon musik som de kan lyssna på. Om ni inte har professionella produktioner av era låtar ännu, är det första steget att klara av.

Vidare bör ert koncept vara något klart. En del föredrar att inte tänka alls på detta – vilket kan bli ett koncept i sig – medan andra tänker igenom det grundligt och noggrant. När ni skapar ert koncept bör det vara med målgrupp och musikstil i åtanke. Givetvis finns det inga rätt eller fel när det gäller detta. Många skulle dock skriva under på att det är fördelaktigt – det är helt enkelt någonting som gör att ni sticker ut och skiljer er från era ”konkurrenter”.

Samarbeta med ett tryckeri göteborg för merchandise

Ett klassiskt sätt att marknadsföra sig på, och som fortfarande fungerar, är att kontakta ett tryckeri för att ta fram merchandise. Dessa kan sedan säljas efter era konserter eller i samband med andra evenemang. Det här är en mer indirekt form av marknadsföring – förhoppningen är ju att fansen ska bära era plagg, vilket på längre sikt ökar medvetenheten kring er akt.

Se till att ett bra tryckeri göteborg att samarbeta med. Själva tryckandet är en konst – och det gäller att hitta ett tryckeri som har den utrustning och skicklighet för ditt tryckeri göteborg som krävs för att förverkliga era designidéer i enlighet med era förväntningar och önskemål. Att plaggen blir snygga är viktigt, annars kommer lyssnarna inte vara lika benägna att bära dem.

Sociala medier

Sociala medier kan vara mycket effektiva kanaler att marknadsföra sig i, som musikgrupp. Här har du möjligheter att ringa in din målgrupp och anpassa inläggen därefter. Det är också lätt att initialt skaffa sig en mindre följarbas, som förhoppningsvis växer ditt tryckeri göteborg när fler får upp ögonen för er musik. Det är en kanal där ni kan samtal direkt med era lyssnare – vilket uppskattas av många.

Lycka till med att marknadsföra din musikgrupp!