alltBraDåligt

4 viktiga steg – kör igång med tryckeri

Posted

Många som väljer att skapa en hemsida använder sig av WordPress, en plattform som hanterar innehåll och installeras bakom din yttre hemsida. Genom WordPress kan man skapa sidor, inlägg och lägg upp bilder t.ex. Det är egentligen ett väldigt effektivt och enkelt sätt att skapa webbplatser på. Men när man är ny på WordPress kan det vara svårt hur man ska tänka och göra. Många går på klassiska misstag och överarbetar problem. Denna artikel kommer därför att handla om hur man minimerar misstagen och hur man bör tänka redan innan man drar igång med WordPress.

Skaffa ett bra webbhotell

Steg ett innan man har dragit igång med sin nya hemsida är att köpa ett bra webbhotell. Ett bra webbhotell bör ha flera saker. Först ut är aspekten av pris, du ska välja ett webbhotell som passar din budget bra. Många erbjuder olika erbjudanden med olika datakraft och utrymme. Ofta brukar det stå vad som passar en vanlig hemsida och välj det billigaste där, resten är överkurs till en början. Vidare ska ett bra webbhotell tycka om WordPress med hjälp av ett tryckeri göteborg på plats. Något viktigt är där hur installationen går till, vissa webbhotell har så kallade “one-click-installations” så du på ett klick kan installera WordPress. Om det inte finns, välj ett annat webbhotell. Vidare ska ett bra webbhotell erbjuda dig SSL-certifikat. Om det inte ingår uppkommer en kostnad på ungefär 1000kr/året.

Hitta ett tema att växa med

Generellt har folk olika åsikter om tema men det är bra. Du slipper göra mycket av arbetet men viktigt att du väljer ett som går växa tillsammans med. Och då menas ett tema som inte är alltför specifikt. Det finns så kallade multifunktionella teman där man lätt kan byta utseende med ganska olika karaktär.

Gör rätt från början

Ett tredje tips är att göra rätt från början. Och då menas att ta någon kurs på nätet om hur WordPress är uppbyggt och fungerar. Det kan vara enkla saker som hur man ska förhålla sig till sidor mot inlägg. Och hur man ska bygga enklare upplägg för tryckeri. Det finns en risk att en naturlig lösningar kommer skapa enorma problem i framtiden. Så, försök hitta någon introduktion på nätet.

Ta hjälp

Ett sista tips när du kör igång med WordPress är att våga ta hjälp. Det finns massvis med webbyråer som arbetar dagligen med WordPress. En webbyrå kan t.ex. använda sig av ett tryckeri för att göra grunden eller installera din sida så att du sedan gör delar av jobbet. Önskar man helheten så kan en webbyrå såklart göra det. Men då tas lite vitsen av att göra saker med t.ex. visitkort bort. Ett annat alternativ är att du gör grunden i WordPress och att en webbyrå sedan installera nödvändiga tillägg och tjänster som kan behövas. Hur som helst, en webbyrå kan vara din räddning om det inte går som väntat.